7. jul, 2021

Higijena ruku je proverena zaštita od infekcija

Dobra higijena ruku važan je deo prevencije i od suštinske je važnosti za zaštitu od infekcije.

Na kraju, naše ruke dolaze u kontakt sa klicama mnogo češće nego što smo svesni – bilo da je u pitanju rukovanje ili dodirivanje predmeta koji se neprestano premeštaju iz ruku u ruku.

Prljave ruke su siguran put za patogene do lica, nosa ili usta. Patogeni su nevidljivi za ljudsko oko i mogu se naći i na očigledno čistim rukavima. Redovno i temeljeno pranje ruku zaustavlja ovaj tipični put prenosa.

Studije pokazuju da redovno i temeljeno pranje ruku može da smanji stopu novih respiratornih bolesti i do 21 odsto.

Posle pranja, ruke treba dobro osušiti upotrebom jednokratih papirnih ubrusa (idealno iz dispenzera sa beskontaktnom tehnologijom), jer se na taj način (trljanjem) dodatno uklanjaju preostali patogeni.

Pored toga papirni ubrusi za jednokratnu upotrebu iz bezkontaktnih dispenzera igraju važnu ulogu u javnim toaletima sa velikom frekfencijom korisnika, jer se koriste i za otvaranje vrata kako bi se izbegao kontakt sa klicama.

Upravo Kompanija Godina d.o.o. u svom proizvodnom programa nudi širok izbor složivih i rol papirnih ubrusa i listića napravljenih od najkvalitetnijih sirovina najsavremenijom tehnologijom proizvodnje. Prilikom kreiranja naših proizvoda posebnu pažnju smo posvetili potrebama različitih klijenata, stoga se brendovi naše kompanije mogu naći i u domaćinstvima, medicinskim ustanovama, kompanijama, kao i u hotelima i ugostiteljskim objektima.

Teška vremena poput pandemije korona virusa pokazala su svu važnost prevencije i pravilnog vođenja računa o higijeni. Kompanija Godina d.o.o. je sa svojim brendovima Ubrusi i Jolly tu da Vam pomogne da zaštitite zdravlje vas, vaših porodica, zaposlenih, klijenata i partnera.